Hopp til hovedinnholdet

Dekker reiseforsikringen tap av armbåndsur?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Aller først vil jeg bare si at jeg ikke har dårlig råd men det emnet var det som var nærmest spørsmålet mitt. Min mor har en forsikring som gjør slik at hvis jeg feks. blir frastjålet noe kan jeg få det samme produktet med en liten egenandel. Jeg mistet en klokke jeg hadde fått til 2245 kroner da jeg var på ferie i sverige på et hotell. Jeg vet 100% sikkert at sist gang jeg så klokken var den på hotellrommet og dagen etter (tidlig på morgenen) måtte vi kjappe oss og sjekke ut av hotellet, da merket jeg at den var borte. Hotellet sier de ikke finner den men jeg er så sikker at jeg faktisk mistenker at vaskedamene eller noe slikt har tatt den. Er det mulig å få det på forsikringen uten å anmelde noen jeg ikke vet hvem er?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Først og fremst bør du informere hotelladministrasjonen om hva som har skjedd. Det er ikke sikkert at du får igjen klokken, men muligheten er jo der. Dersom hotellet har uærlige ansatte så vil de sikkert gjerne vite det og ha muligheten til å gjøre noe med det.

Jeg antar at du referer til en reiseforsikring. For å vite om denne forsikringen dekker tapet av klokken, så må du pent lese vilkårene i avtalen. Hva du kan kreve vil være regulert her. Hvis det viser seg at forsikringen dekker den tapte klokken, så kontakter du selskapet og fremmer et krav.

En eventuell tvist med forsikringsselskapet kan behandles i Finansklagenemnda. Du finner den her:

www.finansklagenemnda.no/vis.asp?id=1

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker