Hopp til hovedinnholdet

Klage på tannlege

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg hadde regulering i 2-3 år, og tok denne av når jeg var rundt 15. Da jeg tok på reguleringen så hadde jeg 0,6 mm i overbitt, og det har jeg enda. Tannlegen som jeg gikk hos gjorde ikke noe annet speiselt enn å gi meg mer mellomrom mellom tennene i underkjeven, og dessuten så forskjøv han fortennene mine noe til side så de er mer skjeve enn det de var tidligere. Når han tok av reguleringen min så fikk jeg ikke gom, ikke den "stål-platen" man typisk får bak tennene. Jeg hadde oppsøkt en annen tannlege tidligere som fortalte at jeg måtte ha absolutt alt inkludert. Hva kan jeg gjøre for å klage på dette? Tennene mine ble mye mye verre, og nå er tannlegen jeg gikk hos pensjonert.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er mulig å klage på tannlegetjenester. Vanlig prosedyre er å klage direkte til tannlegen først, og hvis dette ikke løser saken så finnes det egne klagenemnder som kan hjelpe deg videre.

Hvis tannlegen din er pensjonert så kan ting bli mer komplisert, men dersom han drev sitt eget enkeltpersonforetak, så er det ikke umulig at du fremdeles kan klage. Hvis tannlegen var en del av en tannklinikk (og klinikken er et aksjeselskap) så kan du klage til klinikken.

Uansett bør du ta kontakt med Den Norske Tannlegeforening for nærmere informasjon. Du finner dem her:

tannlegeforeningen.no/Profesjon-og-fag/Klageordning/default.aspx

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker