Hopp til hovedinnholdet

Min kjæreste skal i militæret etter sommeren

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år som er sammen med en gutt som skal i militæret etter sommeren. Når han reiser har vi vært sammen i 2 år. Jeg gruer meg veldig til dette og er redd savnet kommer til å ta for mye over. Jeg gruer meg allerede selvom det er så lenge til, og trenger råd for å tenke positivt om dette. Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å se han men han skal ganske langt vekk. Utenom dette krangler vi ganske mye pga sjalusi i forholdet. Det er alltid jeg som legger opp til dette fordi jeg ikke takler jentevennene hans alltid. på grunn av mye krangling har han blitt litt lei av forholdet, men det begynner å komme seg tilbake igjen og vi har det veldig bra nå, utenom at han skal reise vekk for et helt år i militæret..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at du tenker mye, og at forholdet tar mye energi. Dere har oppturer og nedturer, noe som er naturlig i alle forhold, men det er når nedturene er større en oppturene som sjalusi for eksempel at det bringer vanskeligheter i forholdet. Snakke med han, fortell hvorfor du blir sjalu og hva dere kan jobbe med. Det med militæret er lenge til, og dere vet ikke hvordan dere kommer til å ha det da. For å roe ned dette så kan dere snakke litt om hvordan dere tror det kommer til å bli når han drar til militæret og hvordan dere skal kunne klare å fortsette å ha et forhold. Jeg tenker en ting av gangen, om begge to ønsker å ha et forhold senere så får dere til det, selvom det er lang avstand. Legger ved artikler under som kan hjelpe deg. Tenk etter hva som kan bygge et sterkt og stabilt forhold nå, da blir det lettere å få det fint når han drar til militæret senere. Lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker