Hopp til hovedinnholdet

Kan dere anbefale en bærbar PC som er fin til å bruke til skolearbeid?

 

Spørsmål
Hei! Kan dere anbefale en bærbar PC som er fin til å bruke til skolearbeid? Det er viktig at den ikke er for tung å bære med seg, og at den ikke er for dyr (helst ikke mer en 1000 kr). På forhånd takk!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

En bærbar PC til under tusenlappen er nok vanskelig (om ikke umulig?) å oppdrive, men prisene har rast ned de siste årene. Kanskje kan du komme over noe svært rimelig brukt, men da er det en fare for at den allerede kan være "utrangert" - selv om den bare er et par år gammel.

Dersom du ønsker en liten maskin det er lett å dra med seg, er det det viktig å huske på at den bør ha et tastatur du synes er godt å skrive på. Skjermen må også være stor nok og god å lese på. Hvis du ikke skal bruke den til spill/film, er det ingen vits i å investere ekstra penger i avansert skjermkort, men pass på at den har nok usb-utganger til ekstern mus/tastatur, printer, minnepinne osv.

Aftenposten hadde en test av bærebare PCer egnet for studenter i fjor (2007). Nå er nok flere av modellene vanskelige å få tak i i dag (kan være erstattet av nyere modeller i samme prisskikt), men artikkelen har en del gode poenger du bør tenke over.

Du kan også kikke litt rundt i butikkene, men gjør det klart for eventuelle selgere du snakker med hva du skal bruke maskinen til. Pass på at de ikke "lurer deg" til å kjøpe en maskin kraftigere og dyrere enn det du trenger, eller maskinvare selgeren mener du trenger. Husk også at du kan laste ned Open Office gratis dersom det ikke følger med programvare som tekstbehandling og regneark når du kjøper PCen.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om samer?

Hva er det samiske ordet for «nordsamisk»?