Hopp til hovedinnholdet

Men er det dårlig fra faren min at han gir meg nye ting å ikke gir noe til broren min, mens mamma gir ting til broren min å ikke til meg??

 

Spørsmål
Hei:-)

visste ikke helt hvilken kategori jeg skulle bruke:/

Jeg er en jente på 15 år. moren å farn min bor ikke sammen lenger. jeg bor hos mamma å er en sjelden gang hos pappa.


Mamma har ikke god råd, men det har pappa, så jeg `bruker`han for få meg ting. Alle har jo ønsker om gode nye å grukbare ting. det har jo jeg også. Hvis jeg ønsker meg noe nytt drar jeg til pappa å sier hva jeg ønsker meg. Han sier jo selvfølgelig nei hvis d er noe veldig dyrt, men jeg presser ham til å si ja. Jeg klarer jo som regel å krangle meg til noe, men jeg sitter igjen med det nye mens broren min ikke får noe som helst av pappa. Jeg får ting i hytt å pine, men broren min får ingenting. Det plager meg. Jeg får kjempe dårlig samvittighet etter at jeg har fått noe, for jeg tenker på hvordan jeg behandler bådde pappa å broren min. Enkelte ganger ser jeg jo at broren min er litt rar en stund etter at jeg har fått meg noe nytt og jeg skjønner han jo, men de er jo han som får nye ting hos mamma å ikke jeg, Men er det dårlig fra faren min at han gir meg nye ting å ikke gir noe til broren min, mens mamma gir ting til broren min å ikke til meg??

Mamma er irritert på pappa fordi bare jeg får ting hos han, men pappa er irritert på mamma fordi broren min bare får ting hos henne. Ingen av dem har visst egentlig sett at de har et`favorittbarn`hver som jeg kller det.

Hva kan jeg gjøre for å få ting litt på stell??

Hilsen fra jente 15
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15år!

Det høres ut som om du og familien din har kommet opp i en litt ond sirkel. Du forteller at du "presser" faren din til å gi deg nye ting, noe broren din ikke gjør. Kanskje moren din kjøper noe til broen din fordi du fikk noe og ikke han, og etter på gir farne din noe til deg fordi det bare var boren din som fikk noe av moren din, o.s.v. På meg så høres det ut som om foreldrene dine ufrivillig har blitt tvunget til å ha litt favoritt barn fordi du maser på pappa mens broren din sikkert maser på mamma.

Det beste du kan gjøre er å slutte å presse faren din til å kjøpe ting til deg hele tiden. når du trenger noe ta det opp med begge foreldrene dine hva du trenger og ønsker deg og be dem snakke sammen om hvordan de kan løse dette. Det kan hende at du ikke altid får det du vil ha, men du vil kanskje få bedre samvittighet. Det er heller ikke helt dumt, eller?

Det er også en mulighet for at dere alle fire kunne bestille time hos familiekontoret der dere bor for å få hjelp til å snakke sammen og finne en løsning på problemet. Du kunne jo foreslå dette for foreldrene dine. Da slipper kanskje mamma og pappa å være så irritert på hverandre.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Rettigheter for elever

Hva bør du gjøre om du er skolelei?