Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg avbestille flyreise?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg bestilte akkurat en reise til London med mitt bankkort. Nå begynner jeg å angre og mamma er litt usikker på om jeg burde reise. Jeg bestilte på Ryanair og betalte forsikring itilleg, hva skal jeg gjøre hvis jeg må avbestille? Det står på siden til Ryanair at man ikke får refundert noe, men som sagt, jeg er under 18 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har ingen lovbestemt rett til å avbestille når du har kjøpt en flyreise. Du har heller ikke angrerett, selv om reisen er bestilt over internett. Dette betyr at du ikke kan kreve å få billettprisen refundert, dersom du ikke har mulighet til å reise. Du skal imidlertid få refundert den delen av billettprisen som utgjør skatter og avgifter.

Dette vil ofte være tilfelle når det er bestilt en dyrere fleksibel billett. Flyselskapet eller reiseoperatøren skal opplyse klart og tydelig om hvilke avbestillingsvilkår som gjelder før avtalen blir inngått. Dersom dette ikke er opplyst, kan du kreve avbestilling av reisen forutsatt at avbestillingen ikke skjer for tett innpå avreisetidspunktet.

 Avbestillingsforsikring gir deg rett til å avbestille reisen ved plutselig og alvorlig sykdom. Hvis du betaler for reisen med kredittkort, er denne forsikringen ofte en del av kredittkortavtalen. En vanlig reiseforsikring inneholder vanligvis også avbestillingsforsikring.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker