Hopp til hovedinnholdet

reagerte på psykologen, hva kan jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Var litt usikker på hvor jeg skulle sette dette spørsmålet, så håper det er i det minste litt rett. Jeg begynte å gå til en psykolog i januar. Fant henne på en liste som lå på HELFO over privatpraktiserende psykologer med avtale - det var over et halvt års ventetid hos DPS og jeg trengte hjelp fortere, men hadde ikke råd til å gå til "vanlig" privatpraktiserende. Jeg betalte altså litt over 300 kr for hver time, og skulle få frikort når den grensen var gått, men jeg stusset veldig på at hun ville at jeg skulle betale det kontant. Hun la det rett i vesken sin. Hun virket veldig uprofesjonell, også på måten hun pratet til meg på (sammenlignet min situasjon med hennes datters og lo av meg). Er det noe jeg burde ha gjort med dette? Er måten hun praktiserte dette på i det hele tatt lov?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du kontakter oss om dette. Ut i fra det du beskriver virker det som du har dine grunner for å reagere på denne psykologen. Det er fint at du sjekker hva du kan gjøre med dette. 

Du kan se på denne siden for å få tips om hvordan du kan forholde deg til psykologen og måten hun møtte deg på.

Håper du finner videre ut av dette, ikke vær redd for å stille spørsmål når du møter helsepersonell som du stusser over. Du har rett til å be om forklaringer, og hvis du orker det kan du også snakke direkte med psykologen det gjelder for å fortelle om dine opplevelser. 

Lykke til! Håper du får hjelp for det du strever med på en måte som passer bedre for deg fremover!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker