Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koffein er anbefalt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei er 13 år drikker battery og burn daglig har hørdt at 14 er anbefalt men er jo 13 så er nok ikke så stor forskjell får kjøpe selv men moren min pleier og kjøpe på butikken min ar di ikke aldersgrense så kan kjøpe så mye nor eg vill hvem kan eg ringe for og høre hvor mye som er anbefaldt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mattilsynet informerer i en artikkel om barn og ungdom og koffeininntak:

Barn og ungdom bør ikke innta mer enn 2,5 mg koffein per kilo kroppsvekt per dag. For et barn på 30 kg tilsvarer dette 75 mg koffein per dag. Tilsvarende vil en ung kropp på 50 kg tåle opp til 125 mg koffein per dag. Det skal ikke mer til enn en liten boks "energidrikk" (2, 5 dl) før et barn på 30 kg får i seg mer koffein enn det som er anbefalt maksimumsgrense. En halvlitersboks gir mer koffein enn det som er anbefalt for en ungdom på 60 kg. 

Ved stort inntak av koffein kan man får symptomer på nervøsitet og anspenthet.  Og det går ut over søvnen om man drikker det på sen ettermiddag eller kveld.  

Se også mer informasjon på folkehelseinstituttet

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti gode grunner til å drikke vann

Glass med vann i. (www.colourbox.dk)

Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn. Vann anbefales som drikke til måltider og mellom måltider. Les mer om vårt vannbehov og fordelene med å drikke vann.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker