Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om krav ved sletting av bilder under reparasjon av mac

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. For 3 år siden leverte jeg inn macbook'en min for reperasjon, siden den ikke ville skru seg på. der slettet de alt på mac'en, og jeg mistet alle feriebildene mine fra den sommeren. jeg er FORTSATT forbannet på dem og faren min som faktisk ga dem lov til å slette alt. hvis jeg nevner noe om dette til faren min, blir han skikkelig irritert på meg og sier at jeg må slutte å syte. det faren min gjorde var så UTROLIG dårlig gjort, og han burde ha spurt meg, sånn at vi heller kunne gått å fikse den på apple store for eksempel!! og mener at det er JEG som er problemet for at jeg er lei meg for alt jeg mistet. jeg hater at faren min er sånn. jeg har lyst at han skal gå å sende klage eller noe til de som "reparerte" mac'en min og spør om bildene kan ligge et sted. hvis jeg kommer på at jeg har mistet halvparten av bildene fra livet mitt, blir jeg helt deprimert hele dagen. i den perioden holdt jeg på å laste bildene mine over et sted der de var sikret, men jeg rakk ikke å overføre alt før

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Huffda, å miste personlige bilder er ikke noe kult, men det er sjelden en forbruker vil ha krav på erstatning der bilder eller annet blir slettet på en pc. Grunnen er rett og slett at det er eier/bruker som har ansvar for å ta backup. Hvis bildene er viktige for deg, så sørger du for å ta kopi av dem. Ansvaret ligger altså på bruker.

Dersom det er mer enn 3 år siden dette skjedde, så er det uansett for sent å kreve noe (selv om dere hadde hatt en sak i utgangspunktet). Foreldelsesfristen er 3 år. Krav som fremsettes etter 3 år kan avvises som foreldet.

Konklusjonen blir altså at du ikke bør bruke mer tid og energi på denne saken verken overfor verkstedet eller faren din.

 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker