Hopp til hovedinnholdet

Råd til bilkjøp

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg fant mange ganger billige biler på nette. Men det var veldig kompliser for meg at jeg ikke kan tegne en kontrakt på nette for 2 grunner: 1 Jeg kan ikke kjekke bilen fysisk fra distanse, jeg mener når jeg bor ikke der hvor bilen selges. 2. Jeg kan ikke hente bilen i samme dag før Biltilsynet har registrert bilen på mitt navn, Det vil si at jeg må bo på et hotell. Er det noe løsning når man kjøpe en privatbil fra en by hvor ikke han bor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er noe mer komplisert å kjøpe bil utenfor nærområdet ditt. Det er mulig å kjøpe bilen usett uten å prøvekjøre den og underskrive kjøpekontrakt (samt betale) når du henter bilen, men ingen anbefaler kjøp uten å prøve og undersøke bilen først.

Dersom du kjenner noen bilkyndige i området der bilen står, kanskje du kan be dem prøvekjøre bilen for deg. En annen løsning kan være å avtale med selger at han tar en NAF-test på bilen. Ulempen er at en slik test koster penger.

Ellers er det mulig å reise til selger for å prøvekjøre, og dersom dere inngår avtale så kan du komme tilbake og hente bilen om noen dager når den er omregistrert på deg. Da slipper du hotellregning, men du får noen utgifter til transport.

Tips og råd til kjøp av bil finner du her:

www.forbrukerradet.no/forside/bil/kjop-og-salg-av-bil/

 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker