Hopp til hovedinnholdet

Hentet ikke pakkene på Posten

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei:) for litt siden bestille jeg 2 pakker på nett i postoppkrav. En fra Ellos og en fra motehus. Problemet er at jeg aldri fikk henta disse pakkene, og så nå har jeg fått regning fra begge plassene pga frakten. Jeg må altså ikke betale for innholdet, men for hva det har kostet og sende pakkene. Trur det er på 5-600 kr til sammen. Men jeg har ikke disse pengene, og ikke vet jeg hvordan jeg skal få betalt, for tør ikke si noe til mamma. Men siden jeg er under 18, kan de kreve at jeg betaler? Og vis jeg aldri betaler, hva skjer da? Havner jeg i gjeld i en alder av 17 år? Men vis jeg skaffer penger, kan jeg betale regninga uten nettbank vis jeg drar i banken? Bare skriver på regninga på en måte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom kjøper ikke henter ut pakkene på Posten, så er det helt normalt at selger vil kreve betaling for returfrakten. Kjøper har jo brutt avtalen og påført selger et økonomisk tap.

Dermed er dette ikke penger man normalt bør krangle på, for da risikerer en at saken går til inkasso og at hundrelapper blir til tusenlapper.

Som 17-åring kan du fritt disponere dine egne midler, men du kan ikke sette deg i gjeld. Det betyr at dersom du har betalt med kredittkort (med penger som ikke er dine egne), så kan avtalen være inngått på bristende grunnlag og dermed ugyldig.

Her bør du altså gjøre opp for deg før omkostningene øker, eller påberope deg at avtalen ikke er gyldig hvis det skulle være tilfelle.

 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker