Hopp til hovedinnholdet

Angre kjøp av bil

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg tok lån for å kjøpe bil på 130 000kr fra en bilforhandler. På kontrakten sto det at jeg har 14 dagers angrerett. Etter jeg hentet bilen og brukte den i en uke. Merket jeg at dette ikke er den perfekte bilen for meg. Det er ikke noe feil med bilen, men jeg ombestemte meg og ville levere den tilbake. Har jeg rett til det? (Å levere den tilbake å få pengene tilbake) Jeg prøvde det, men bilforhandleren sa at det ikke gikk fordi jeg hadde tatt lån. Og jeg sa til han at jeg vil stanse lånet også. Kan jeg det? (Stoppe bil lånet? Håper på raskt svar :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har ingen lovbestemt angrerett ved kjøp av bil hos en bilforhandler. Dvs. at du ikke kan bruke angrerettloven for å komme deg ut av avtalen.

Du skriver at bilforhandleren gav deg angrerett. Dette er ekstremt uvanlig, og vi må anta at det muligens er snakk om en eller annen form for misforståelse, men dersom det faktisk er riktig at det i kjøpekontrakten gis 14 dagers angrerett, så kan du forholde deg til det. Kjøpekontrakten binder jo begge parter. Det som er avtalt i kontrakten, vil gjelde.

Dersom selger ønsker å ta forbehold, så bør disse inn i kontrakten. Har han ikke tatt forbehold om at angreretten ikke gjelder ved finansiering, så kan han neppe bruke det som argument.

Vi gjentar at angrerett på kjøp av bil er ikke vanlig, men dersom du faktisk har det etter kjøpekontrakten, så kan du benytte deg av det.

Les mer om rettigheter ved bilkjøp og klagemuligheter på forbrukerrådet.no.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker