Hopp til hovedinnholdet

Problemer etter kjøp av brukt mobil

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, forleden kjøpte jeg en brukt Sony xperia Z3 vis finn.no . Baksiden av mobilen var knust. Selgeren fortalte meg at han hadde vært å sjekket med en Netcom butikk som hadde sagt at den forsatt var vanntett. Han skrev dette i annonsen sin og fortalte dette muntlig ved kjøp. Da jeg kom får å kjøpe telefonen hadde han fabrikk innstilt den å jeg så på den om den så ok ut. Jeg gav han pengene og kjøpte mobilen. Han sa jeg skulle kontakte han vist det var noe. Da jeg kom hjem fant jeg ut at det var noen flekker i kameraet , mest sansynelig fukt. Så jeg sendte han en melding om det. Han svarte ikke på melding eller telefon. Etterpå prøvde jeg å skylle forsiktig over kameraet på mobilen for å se om det hjalp, men etter jeg gjorde det begynte touchen å svikte å etterhvert kortsiktig mobilen. Nå vil den ikke slå seg på å selgeren svarer ikke på meldinger eller telefon. Hva skal jeg gjøre ? Er dette min eller selgerens feil ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den knuste baksiden antar vi ikke er problemet her siden du undersøkte mobilen før du kjøpte den, men heller de feilene som dukket opp etter at du "skylte forsiktig over kameraet".

Man skal generelt være ekstremt forsiktig med å la vann komme i kontakt med mobiltelefon (og pc og andre liknende produkter). Dersom varen er vanntett, kan det være et unntak. Det er vanskelig for oss å si med sikkerhet om du selv har forårsaket feilene på mobilen, men i og med at de oppstod rett etter at du skylte kameraet, så kan det høres ut som det kan være en sammenheng.

Dersom baksiden var skadet (og det er vel der kameraet befinner seg?) så kan det høres uforsiktig ut å skylle vann over kameraet. Selv små mengder vann kan gjøre store skader på finelektronikk. For å være helt sikker på hva som har skjedd inne i mobilen og hvorfor, så må du høre med fagfolk.

Du finner informasjon på våre nettsider forbrukerrådet.no om hvilke feil en selger har ansvar for og hvordan du reklamerer.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker