Hopp til hovedinnholdet

Negativt salg

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble nettopp oppringt av en telefonselger som tidligere har vært i kontakt med meg angående en undersøkelse. Han ringte opp igjen nå nylig og forteller at selskapet spanderer en pakke med noen vitaminer som takk for hjelpen og at det eneste jeg betaler er frakt. Selv etter at jeg har takket nei til dette flere ganger fortsetter han bare å si at de sender en pakke vitaminer med frakt som jeg må betale og legger så på. Hva skal jeg gjøre? Kan/skal jeg anmelde dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du sa nei til å kjøpe noe, så har du lite å frykte. Uten en bakenforliggende avtale kan firmaet ikke kreve noe av deg. Ingen avtale = ingen forpliktelser.

Dersom du likevel skulle motta et krav fra firmaet så kan du avvise kravet med henvisning til at du ikke har inngått en avtale. Hvis firmaet er av en annen oppfatning, så må de bevise avtaleinngåelsen. I praksis betyr det at de må fremlegge opptak av telefonsamtalen. Der vil det fremgå hva som ble sagt.

Kommer det en pakke i posten, så bør du ikke være passiv og bare la pakken gå i retur. I stedet bør du skriftlig avvise kravet som nevnt.

Løser ikke dette floken, så kan du be Forbrukerrådet behandle saken. Les mer om det på forbrukerrådet.no.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker