Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år, men vil kjøre hoverboard.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

jeg er en 13 år gammel gutt som har sett mange venner med hoverboard som det er ulovlig for dem å kjøre på grunn av alderen dems og jeg har også lyst på et, men fordi jeg ikke vil risikere foreldrene mine sine førerkort så leter jeg etter noen som er lovlig for meg og kjøre. jeg har sett en men det sto at den ikke er tilgjengelig. Noen forslag? Og hva skjer hvis poletiet stopper meg og tror at jeg kjører ulovlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Et hoverboard som har en høyere hastighet enn 6 km/t kan ikke kjøres før man er 16 år. Er hastigheten fra 6 km/t eller lavere blir det klassifisert som leketøy, og alle kan bruke det. Hvis den bare er innstilt på å ikke gå mer enn 6 km/t, men lett kan innstilles til å kjøre fortere må du også være over 16.

Grunnen til at det er 16 års aldersgrense er at dette er motoriserte kjøretøy. Og derfor mener lovgiver at det kreves mer av den som styrer kjøretøyet. Les mer i artikkelen du finner nedenfor. 

Hvis politiet stopper deg, og du ikke kjører ulovlig, vil det ikke skje noe. Hvis du kjører ulovlig vil politiet trolig ta kontakt med foreldrene dine siden du er under den kriminelle lavalder. I verste fall vil eieren av kjøretøyet kunne bli fratatt førerkortet ved å overlate kjøretøyet til noen som ikke er gamle nok. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ingen aldersgrense på ClassyWalk og AirWheel

Person på tohjuls selvbalanserende kjøretøy (colourbox.com)

Les om classy walk, air wheel, skywalker og liknende selvbalanserende kjøretøy.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker