Hopp til hovedinnholdet

Ikke møtt til timeavtale, må jeg betale gebyr?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem angående psykolog regninger. Jeg startet hos en psykolog ved Vestre viken i August og har vært der to ganger. Jeg gikk glipp av en time for to uker tilbake, som jeg fikk en en faktura på. Problemet mitt er at psykologen har satt opp to timer etter det, som jeg ikke har sagt ja til. På grunn av at mobiltelefonen min har vært ute av tilstand den siste tiden, så har jeg ikke fått sett påminnelsesmeldingen som blir sendt ut dagen før, før nå. Hver av disse regningene er på 790kr, og det er nå blitt tre av de, istedenfor en. Er dette noe jeg MÅ betale eller i verste tilfelle noe som også kan dekkes av frikortet? Jeg har nemlig ikke råd til å betale noe mer enn den første timen, som jeg visste om.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Man står i utgangspunktet fritt til å avtale hva man ønsker. Hvilke rettigheter og plikter du har i dette tilfellet, er derfor avhengig av hva som ble avtalt mellom deg og psykologen, eventuelt annen tilgjengelig informasjon i lokaler, på timekort eller nettside. Du bør derfor se om avtalevilkårene regulerer det du har spørsmål om.

Selv om avtalen gir psykologen rett til å kreve gebyr, er det mulig å kontakte tjenesteyter pr brev med ditt syn på saken, samt forklare hvorfor du ikke møtte opp og hvorfor du ikke har fått de siste timeinnkallingene.

Hvis du ikke blir enig med motparten din, så kan du be Forbrukerrådet megle i saken. Merk at vi ikke har domsmyndighet i denne type tvister. Dersom meglingen ikke fører til enighet mellom deg og psykologen, så kan saken avgjøres i forliksrådet.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker