Hopp til hovedinnholdet

Hjelp ved svindelkonkurranse

Annet 18 år
 

Spørsmål

Jeg er redd jeg har bitt svindlet. Jeg fikk "Vinn en tur for to til Hellas" på instagram. Det tidlig på morgenen og dømmekraften min var ikke på sitt beste. Jeg fylte ut adresse, postnummer, telefonnummer osv men ikke kontonummer. Jeg fullførte ikke hele greia, jeg ble skeptisk underveis. Men jeg er redd for at de allikevel har nok info til å svindle meg når de har full adresse og telefonnummer. Hva gjør jeg nå? Hva kan de gjøre meg? Hilsen livredd jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det var bra at du ikke oppgav ditt bankkontonummer! Uten dette nummeret kan svindlere ikke trekke penger fra din bankkonto.

Ettersom du har oppgitt navn og adresse (pluss telefonnummer) så kan det hende at du vil få telefonsalg og reklame i posten. Telefonsalg kan du selvfølgelig bare avvise dersom noen ringer deg. På brreg.no kan du reservere deg mot både telefonsalg og adressert reklame.

w2.brreg.no/reservasjon/

Antageligvis er det liten grunn for deg å frykte at denne lille tabben vil få store konsekvenser siden du var såpass våken at du kansellerte registreringen :)

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker