Hopp til hovedinnholdet

Er wish.com en seriøs nettside?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal handle på wish.com men mamma er skeptisk, er wish.com dn trygg nettside?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår det slik at du lurer på om wish.com er en seriøs aktør.

Forbrukerrådet kan ikke uttale seg om et firmas seriøsitet. Grunnen til dette er at vi ikke fører detaljerte registreringer over hva slags type henvendelse vi til enhver tid mottar på et firma.

Kun i enkelttilfeller vil vi med bakgrunn i konkrete klager/saker, kunne gå ut med en generell advarsel mot navngitte firma/næringsdrivende. Dette vil da fremkomme på vår nettside, www.forbrukerrådet.no/forside.

Det er imidlertid visse ting du kan undersøke selv for å se om den du planlegger å kjøpe noe av, virker til å være en seriøs aktør. Nedenfor finner du tips om dette. Her finner du også informasjon om hvilke regler som gjelder og tips om kontrakter, skjemaer og lignende.

Internetthandel:

Selv om nettbutikken har et norsk domene (nettsiden ender på .no) er det ikke sikkert at siden er norsk. Du bør alltid undersøke hvor selger er registrert før du handler i nettbutikken. Dersom du ikke kan finne kontaktinformasjon til selger, bør du styre unna. Dersom nettbutikken viser seg å være utenlandsk, kan du få tips om utenlandsk netthandel på: forbrukereuropa.no/no/handel/28-handel/netthandel/50-netthandel

Nettvett : www.nettvett.no/

Vi ser at nettsiden wish.com er amerikansk. Det betyr ikke at den er useriøs, men at dersom du kjøper varer derfra og ønsker å reklamere på en produksjonsfeil, så kan det bli komplisert.

Vi anbefaler uansett å betale med kredittkort ved internettkjøp.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker