Hopp til hovedinnholdet

Når jeg svelger P-piller så føler jeg at de sitter fast i halsen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år som nettopp har begynt på p piller. Jeg føler at når jeg svelger de så sitter de fast i halsen min. Jeg svelger de med mye vann, så forstår ikke dette helt. Har dette noe å si på virkningen av pillene? Hilsen bekymret jente på 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 16 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Målet er å få pillen ned i magesekken. Det er fint at du svelger med mye vann. Hvis du allikevel merker at pillen sitter i halsen, kan du forsøke å svelge pillen sammen med mat.

Så lenge du har fått pillen inn i kroppen så vil det naturlig løse seg av seg selv. Det dannes slim i svelget som løser opp pillen og dette vil sige ned i magesekken etterhvert. Ingen grunn til bekymring.

Du kan også forsøke å drikke før du svelger pillen, sammen med pillen og etter at du har svelget pillen. Da sørger du for et fuktig svelg og spiserør.

Det finnes andre prevensjonsmetoder som kan passe deg bedre. Dette kan være p-stav og hormonspiral som er velegnet for ungekvinner.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker