Hopp til hovedinnholdet

Tips og råd om kjøp av lett motorsykkel.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei! har tenkt å kjøpe lett-sykkel. men er ikke noe særlig flink på dette området med tanke på om noe blir ødelagt. lurte på hva som er grunnleggende å vite før man kjøper seg en lett-sykkel.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi antar at du ønsker å kjøpe en lett motorsykkel klasse A1.  På nettet kan du orientere deg i markedet ved å sjekke tester og lese hva andre skriver om motorsykkelen. Kjøper du en brukt motorsykkel av en privatperson vil du kunne klage i to år, og kjøper du sykkelen av et firma vil du kunne klage i fem år. Gjør en grundig sjekk av sykkelen. Ta med deg en som er kjent med den type sykkel som du vil kjøpe, eller ta en test på et motorsykkelverksted. Bruk kontrakt. Du finner kontrakt for lette motorsykler på Forbrukerrådet.no. Følger du rådene våre er du sikret for feil og har et godt utgangspunkt hvis det blir en uenighet. Lykke til!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer

Øvingskjøring motorsykkel (A, A1, A2)

Øvelseskjøring motorsykkel

Berre dei som har gjennomført trafikalt grunnkurs har lov å øvingskjøre. Kurset gjer grunnleggjande forståing for trafikk og er utgangspunkt for vidare opplæring. Aldersgrensa for å ta kurset er 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker