Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang frist har jeg på å bruke et tilbud?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg fikk i januar 2016 en pakke hos en trafikkskole i gave. Jeg tok en av timene da, hvor jeg spurte om det var noen tidsfrist på når timene måtte tas innen. Kjørelærer sa at det ikke var det. Av forskjellige grunner utsatte jeg å fortsette med lappen frem til nå, men da jeg kontaktet trafikkskolen denne måneden fikk jeg følgende svar: "Jeg ser at du kjøpte pakken fra Lets Deal. Dette har en gyldighetsdato på 3 mnd men vi er ikke strenge på tidsfrister, elevene våre kan fritt kjøre når det passer dem selv etter fristen. Men at du tar kontakt 1 år etter første time er ikke helt rimelig, vi har dessverre slettet deg fra våres elev register da du ikke har vert aktivt på lenge". Da jeg ringte sa de at da jeg hadde fått beskjed om at det ikke var noen tidsfrist refererte de bare til at de ikke forholder seg til de 3 månedene, men at det er selvinnlysende at 12 mnd. er for lenge. Jeg fikk aldri beskjed om en siste frist på 12 mnd., eller varsel da jeg ble slettet. Har jeg noen rettigheter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår at du har kommet opp i et problem. Det er vilkårene til kampanjen som bestemmer hvor lang frist du har. Er det ingen frist vil du kunne kreve kjøre timer i tre år etter at du inngikk avtalen om kjøretimer. Hvis kjøreskolen kan vise til vilkår som du har godtatt og som sier at tilbudet bare gjelder i tre måneder har du en dårlig sak, men hvis ikke kan du vise til at du kan ha tre år på deg til å få gjennomført tjenesten som du har kjøpt. Skrev et brev og klag. Vi kan hjelpe deg å mekle hvis saken ikke løser seg.


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å ta lappen?

Oppkjøringstime (colourbox.com)

Hva koster det å ta førerkortet? Hva må du betale for, og hvor mye må du regne med å punge ut med til sammen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker