Hopp til hovedinnholdet

Er det lov til å selge klær til en høyere pris?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en del klær jeg gjerne vil selge, men jeg aner ikke hva de kostet til å begynne med. Jeg tror egentlig at de kostet ganske lite. Jeg pleier nemlig å kjøpe klær på salg. Det jeg lurer på er om det er lov til å selge gamle klær for en høyere pris. Jeg vet jo ikke hva de kostet, og de er lite brukt. Dessuten kan det hende at de ikke selges i butikk lenger. På den andre siden føler jeg bare at det hele blir veldig feil, enda de kjøper den fordi vil ha den og fordi den faktisk ikke selges andre steder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har lov til å selge til den pris du ønsker. Det som er viktig er at du forteller det du vet om det du skal selge og sjekker om klærne er hele. Folk som kjøper av deg har rett til å klage hvis det er feil med dem så lenge du ikke har opplyst om det. Siden du er under 18 år så må du spørre foreldrene dine om lov før du setter i gang. Lykke til!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker