Hopp til hovedinnholdet

Hva dekker bilforsikringen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fikk nettop førerkortet for bil. Jeg har hatt lappen i 6 dager men har allerede skrapet opp framsiden på bilen. Greie å kjøre litt for mye fram og traff en stein. Idag så kom jeg hjem fra skolen med bilen til en surprise. Hadde ikke merket det før jeg kom hjem men baksiden av bilen hadde blitt enten kjørt på eller så var det en synlig skrape. Spurte pappa idag va slags forsikring han har og han sa Kaskoforsikring elns. Det skal vel dekke alle skader som er gjort på bilen? Uansett spørsmålet er om vist jeg bruker kaskoforsikringen, må jeg betale mer kvær måned eller år? Jeg vil jo helst ikke bruke kaskoforsikringen pga mine dumme feil men nå vet jeg rett og slett ikke. Har vært veldig dum og har skuffet pappa allerede etter skrapene men etter i dag så er jeg redd for og si ifra. Takk for hjelpen :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit og kan bli skikkelig dyrt når man skader bilen eller at noen andre skader den. Kaskoforsikring betyr at du også kan få dekket egne feil, men her bør du tenke som deg om skaden er verdt det. Taper du bonus ved å melde skaden vil prisen på forsikring gå opp og kanskje bli dyrere enn å få reparert bilen på egen hånd. Er bilen ny bør du utbedre skaden, blant annet med tanke på klagemuligheter. Er den gammel og slitt kan det hende at det enkleste er å leve med kosmetiske skader og få et verksted til å dekke til dype riper for å unngå rust. I alle tilfeller så må du at det opp med din far. Vi forstår det er svært vanskelig, men det er hans bil og det er han som lånte den ut til deg. Og alle voksne vet hvordan det er å være atten og uerfaren bilkjører. Lykke til!


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fått feil behandling hos forsikringsselskapet?

Logo FinKN

Ta kontakt med Finansklagenemda (FinKN) hvis du mener du har fått feil behandling hos ditt forsikringsselskap.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker