Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når jeg kjøper en fotballbillett på svartebørsen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på hvordan svartebørsloven fungerer, slik jeg ser det står det ganske tydelig at det ikke er lov å selge billetter til kultur/idretts arrengement dyrere enn prisen man har betalt for billetten og at kjøper kan kreve tilbake mellomlegget. Jeg har prøvd å få tak i billetter til Europa League finalen i år, men har ikke fått tak i det fra arrangøren. Så jeg har sett noen billetter på Finn.no som er langt over prisen de er kjøpt for. Kan jeg kjøpe en slik overpriset billett og kreve tilbake mellomlegget? selv om at jeg er fult klar over at billettene er priset høyere enn de er kjøpt for?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår at du har lyst til å ta en sjanse, men vi kan ikke anbefale deg å kjøpe billetter på svartebørsen selv om du i teorien kan få mellomlegget tilbake. Det er nemlig stor risiko for å bli svindlet. Det er for eksempel vanlig å selge samme billett flere ganger. 

Det er vanskelig å sikre seg mot dette, så det viktigste er å ha god informasjon om hvem selgeren er – før du kjøper billettene. Det er ikke nok med en e-postadresse. Du må sørge for at det er mulig å få tak i personen – da er det større sjanse for å få igjen pengene.

Ofte kan det være vanskelig å vite om man kjøper billetter gjennom en offisiell leverandør eller ikke. Derfor kan det være lurt å sjekke på nett om selgeren har fått negativ omtale, før man slår til.  Benytt deg av kredittkort. det gjør at du kan klage til banken om du ikke får billetten.

Forbrukerrådet kan hjelpe deg, men vi er avhengig av at vi vet hvem du kjøpte av og en epostadresse eller telefonnummer er som oftest ikke nok.

Du kan lese mer her.

Lykke til! 

 

 

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Se opp for falske konsertbilletter

Konsert (foto: colourbox.com)

Tenk deg at du har sittet oppe hele natten, for å kjøpe konsertbilletter, og hvor skuffet du blir når det er utsolgt. Da kan du kjøpe billetter fra andre privatperson, eller andre nettsider som selger billetter. Men pass deg, så du ikke blir lurt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker