Hopp til hovedinnholdet

Telefonoppringinger

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! G12 her, visste egt ikke hvilken kategori jeg burde velge.. beklager. i ca 2 uker nå har flere forskjellige nummer fra Storbritania,Russland,Østerrike,Sverige, og Irland men mest fra Storbritania, drevet å ringt meg fra 2-5 ganger dagen. Dette begynner å bli utrolig irriterende, og hvordan de fant ut nummeret mitt var fordi jeg registrere meg på en nettside som jeg ikke husker nå hva handlet om.. Da var jeg så dum at jeg skrev inn nummeret mitt og nå driver de og ringer hele tiden... Jeg har prøvd å svare 2 ganger, men de sier bare bullshit, de snakker også veldig dårlig Engelsk så jeg forstår ikke hva de sier... Hva skal jeg gjøre??? Skal jeg bytte nummer eller hva?? Og vet heller ikke hvordan man bytter nummer. Og burde jeg svare de visst de ringer meg? Håper jeg får svar, uansett takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det hørtes slitesomt ut å få slike telefoner hele tiden!

Det du kan gjøre er å forsøke å blokkere telefonnummerne på mobilen din, dette er en funksjon de fleste nye mobiltelefonnummer har. Du bør også høre med foreldrene dine hvilken mobiloperatør du har, og be dem kontakte operatøren for å få hjelp av dem.

Du kan i tillegg gå inn på www.slettmeg.no og se om du finner noen informasjon som kan hjelpe deg videre derfra. Du kan også ringe dem på 911 29 392 mellom kl. 11 og 16 mandag til torsdag.

Håper dette løser problemet ditt :)

 

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker