Hopp til hovedinnholdet

Kontrakt

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei hvis man skriver kontrakt fra 1 mars for 1 år vil det si at kontrakten går ut 1 mars neste år foreksempel? Og jeg vet om en huseier som har store psykiske problemer men personen som leier av han ønsker ikke ha drama med han og den personen blir veldig trakkasert og mobbet av han huseier hva kan man gjøre i sånn situasjon ? Mvh mm:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det kommer an på om det er oppsigelsestid i dette leieforholdet eller ikke. Vanligvis så er det mulig å si opp leieforholdet i leietiden med tre måneders varsel. Det står i kontrakten om den ikke kan sies opp i dette året. Står det ingenting er det alminnelig oppsigelsestid på tre måneder. Da kan vedkommende si opp leieforholdet sitt.


Er det ikke oppsigelsestid, så må vedkommende bryte kontrakten og flytte ut dersom det ikke går an å bo der. Evt så må vedkommende heve leiekontrakten dersom det kan bevises at hun/han blir trakkasert. Da må man sende et skriftlig brev der man forklarer at man hever avtalen da det er ubehagelig å bo der. I slike situasjoner risikerer man dessverre at utleier mener at dette ikke var riktig og vil ha husleie for noen måneder som utleier har tapt.

 

Dersom det blir så ubehagelig at vedkommende må flytte ut bør vedkommende ta kontakt med for eksempel juss-Buss, Jussformidlinga eller Leieboerforeningen for å få hjelp.

 

 Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker