Hopp til hovedinnholdet

Ble utvist fra folkehøyskolen på grunn av hasjrøyking. Skulle egentlig være med på en studietur til USA, har nå fått en regning på 15.000 kroner for denne turen, som jeg ikke fikk være med på 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg gikk på folkehøyskole ifjor der Jeg ble utvist pga røyking av hasj. Vi skulle på studietur til san francisco som jeg ikke kunne være med på da, jeg har aldri takket ja til å være med på den turen, har liksom ikke fått spørsmål... selvfølgelig viste jeg linja hadde den turen, men det var noe vi skulle betale utenfor skolen, og nå har jeg plutselig fått regning på 15k?? Å det kan være umulig at det koster så mye... hva kan jeg gjøre? Er student og fattig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg har du fått en regening på 15.000 i forbindelse med en årlig studietur til USA som Folkehøyskolen du gikk på arrangerer. Du ble imidlertid kastet ut på grunn av hasjbruk, og var aldri med på denne turen. 

Om Folkehøyskolen kan kreve penger av deg eller ikke, avhanger av kontrakten/avtalen du har inngått når du begynte på skolen. Skolens reglement etc. Dersom det står i regelverket til skolen, eller i avtalen mellom deg og skolen at du må dekke disse utgiftene så må du det. 

I utgangspunktet er det slik at når man feks betaler et beløp for å begynne på et studie eller en skole, så får man ikke dette beløpet tilbake eller kan la vær å betale dersom man slutter eller blir kastet ut fra skolen for brudd på reglementet. 

Jeg anbefaler deg å be om å få se skolens regelement for dette eller gå gjennom eventuelle avtaler du har inngått med skolen for å sjekke det ut nærmere. 

Snakk med skolen for å bli enig om en løsning for hvordan du eventuelt skal nedbetale dette. Kanskje kan dere lage en nedbetalingsplan hvor du betaler litt hver måned i en periode.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker