Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kjøpe kontantkort anonymt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Kjapt spørsmål om kontantkort. Jeg så på Meny engang at man kunne kjøpe kontantkort fra ett eller anent mobilselskap. Jeg veit også at man får gjort dette på kiosker osv. Det jeg lurer på er om jeg, i min alder, kan kjøpe et kontantkort på narvesen, fylle det opp med noen minutter uten å registrere på nett og gå gjennom det sirkuset der. Jeg leste noe om kontantkortpakker, men jeg fant for det meste bare gamle artikler og nettsider til mobilselskap som skal ha deg til å fylle inn personnummer og hva det skal være. Hva jeg vil er å gå inn i en fysisk butikk. Kjøpe et kontantkort og få muligheten til å bruke det uten noen dikkedarer. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du er over femten år kan du kjøpe kontantkort for egne penger i butikken. Du må oppgi personlige opplysninger når du kjøper kontantkort som for eksempel et personnummer. Den som selger deg kortet skal kunne identifisere deg, og hvor du bor, slik at det er ikke mulig å kjøpe et kort uten dikkedarer og mulighet for gjenkjennelse fra myndighetene :-)


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine mobiltelefonrettigheter

Mobiltelefon og rettigheter

Hva gjør du om mobiltelefonen din slutter å virke, plutselig skrur seg av eller sletter kontaktene dine? Her er dine mobiltelefonrettigheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker