Hopp til hovedinnholdet

ønsker å kjøpe en M 48 Tomahawk

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, ønsker å kjøpe en M 48 Tomahawk (øks)på nett, men vet ikke om jeg kan gjøre dette selv siden jeg bare er 15.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

 Ved import fra utlandet vil det bli avgjørende om nevnte produkt anses som et voldsprodukt og eventuelt kan være forbudt i henhold til Våpenforskriften.

 «Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter»

 Det er ikke Tolletaten som avgjør om en øks vil bli ansett som et våpen/voldsprodukt eller ikke. En eventuell avgjørelse eller uttalelse om en Tomahawk faller inn under begrepet voldsprodukt, jfr ovenstående fra Våpenforskriften må gjøres av Politiet.

 Dersom Tomahawken ikke blir ansett som et voldsprodukt og du lovlig kan innføre den, er det ingen aldersgrense satt av Tolletaten, men de ulike nettbutikker kan ha sine egne regler og aldersgrenser for kjøp av kniver og økser.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker