Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når jeg har bestilt med pappas kredittkort, og han vet ikke noe om det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er så dum og bestilte noe på pappas kreditkort:( Hans lå inne på en nettbutikk der jeg hadde ting i habdlekurven. Så jeg bare tenkte det ville være gøy og se hvor mye frakten ble på så så jeg kredittkortet lå inne:( Da var jeg så dum og greide ikke dy med og trykket bestill. Så nå er det bestilt og jeg fant aldri ut hvordan man avbestiller. Det ble på 500kr! Men det jeg lurer på er kan jeg alene hente det i en helt vanlig dagligvare butikk alene? Har hentet før men da har pappa vært med. Men det er jeg som har underskrevet og sånn.. Jeg skal sefølgelig aldri bestille noe sånn igjen! Heldigvis ble det betalt med en gang (altså at det ikke var sånn faktura man får senere)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du er kommet i en knipe. Det finnes ingen kvikkfiks, men du har i utgangspunktet angrerett når du bestiller på nettet. Du må si i fra til din far og fortell at det skjedde ved et uhell, så kan han hjelpe deg med å avbestille varen. Her kan du lese om angreretten.


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du eller skal du skaffe deg kredittkort? Les dette!

Jente handler på nettet (colourbox.com)

Når du betaler noe med kredittkort, betyr det at du utsetter betalingen. Du må være over 18 år for å bruke kredittkort. Enten du allerede har et kredittkort eller vurderer å skaffe deg ett, er det lurt å sette seg inn i hva et slikt kort innebærer.

Les mer

- Handler på nettet med kredittkortet til en annen

Kredittkort og pc (colourbox.com)

Jeg har veldig lyst på noe jeg har funnet på nettet, men har ikke penger. Men det har noen jeg kjenner. Hvis jeg får tak i kredittkortet deres og bruker det til å betale med, hva skjer om dette blir oppdaget?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker