Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg gjøre når jeg skal kjøpe bil?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 18 år gammel gutt som for tiden handler etter bil. Jeg lurte litt på hvordan selve kjøpet foregår, synes det er litt forvirrende og virker veldig stress. Jeg lurte blant annet på om man må ha forsikring på bilen man vil kjøpe før man kan omregistrere den. Og så lurte jeg også på om noen vet om man betale første faktura for forsikringa med en gang, eller etter at det ca. har gått en måned.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei :)

Vi har laget gode artikler på temaene du stiller spørsmål om. Slik slipper du å vente opptil 7 dager på svar, men kan få svar med en gang :)
Artiklene finner du under svaret her.

Gjennom artiklene vil du få et utfyllende svar, og du vil kunne få ennå mer informasjon om samme tema. 
Vi håper du får gode råd og tips du kan ta med deg videre.

 

Husk at du kan søke blant besvarte spørsmål på ung.no/oss. Det er mange som har stilt spørsmål om det samme som du lurer på, og da får du svar med en gang.

 Alt godt fra oss i redaksjonen :)

Hei!

Du kan altså lese om hva du bør passe på i vedlagte artikkel.

Når du kjøper bil er den vanligvis forsikret allerede. Du må gjøre en avtale med selger om fra hvilke dato du må ha ny forsikring på plass.

Når du bestiller forsikring i et forsikringsselskap vil bilen være forsikret fra det tidspunktet du avtaler eller fra du får bekreftelse fra selskapet. Du kan avtale med selskapet om du skal ha månedlige, kvartalsvise, halvårlige eller helårlige terminforfall. Forsikringer betales forskuddsvis. Når du har avtalt forsikring vil selskapet sende deg en faktura. Fakturaen har vanligvis 2 ukers frist for betaling. I denne perioden er bilen forsikret. Velger du årlig regning må du betale for et helt år med en gang. Velger du kortere terminer får du tilsendt regning på første termin. Siden det tar litt tid før du får første regning, kan du få to raskt etter hverandre hvis du velger månedlige terminer.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Husbanken i samarbeid med Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite når du skal kjøpe bil

Kjøpe bil? (ung.no)

Skal du kjøpe din første bil, men lurer på hva du må huske på? Ta det med ro! Vi har tipsene du trenger.

Hvis du setter av god tid på undersøkelser før kjøp, minsker du risikoen for problemer etter at du har kjøpt bilen. Vi forklarer deg hva du bør bruke tid på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker