Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg klage på tannlegen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg haste ringte min skoletannlege fordi jeg mente jeg hadde hull og ville ta bilde. Tannlegen som var en innleid vikar nektet å ta bilde, men reparerte tannen uten å gjøre det riktig. Etter 1 år fikk jeg smerter og gikk til tannlegen igjen. Det ble tatt bilde og jeg måtte rotfylle!!! Jeg protesterte da jeg skulle betale og mente at det var vikar tannlegen sin feil da han avfeide bilde. Jeg slapp derfor betale for dette og da jeg protesterte videre sa tannlegen at tannklinikken skulle koste nytt tann implantat (1tann) på meg.Det har vært en enorm påkjenning denne prosessen og kjenner en sorg for at vikar tannlegen har ødelagt 1 av de største tennene mine. Jeg har en kronisk sykdom som gjør tennene mine svært utsatt og er svært nøye med tannlegebesøk og pussing. Er jo tross ikke alt mer enn 20 år. Kan jeg søke erstatning ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at du har problemer med tennene dine. Det er mulig å klage på tannlegen og kreve økonomisk erstatning. Ta kontakt med tannlegen som du mener har skyld i at tanna ikke er som den skal. Tannlegen har rett til å gjøre opp for seg før du kan kreve erstatning.  Får du avslag er det flere måter du kan klage videre på blant annet til Fylkestannlegen og til Tannlegeforeningens klageordning. Du kan lese mer om det på Helse-Norge

Lykke til!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (foto: ung.no)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker