Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensen for å handle i nettbutikk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på hvor gammel man må være for å kunne handle i nettbutikk? Kan man liksom bare handle bare man har et bankkort/kredittkort eller er det en spesiell alder man må være i? Tusen takk å forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Netthandel er mer og mer vanlig.  Er du under 18 år kan du ikke handle på kreditt, det vil si at du får regning i etterkant, men du kan kjøpe kontant med et bankkort som du har fått lov til å bruke av foreldrene dine. Fortsatt finnes det hinder. Det er vanlig å ha i avtalevilkårene at du må være 18-år eller eldre for å handle på nettsiden. Står det i vilkårene så har du ikke lov, selv om du har et bankkort for barn. Vil du handle på nett så spør foreldrene dine om et bankkort i ditt navn hvor de kan sette av penger til deg, og sjekk hva som står i vilkårene på nettsiden om aldersgrense. Lykke til!


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker