Hopp til hovedinnholdet

Klage på utført arbeid på snøscooter

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Et spørsmål om snøscooter. Jeg leverte inn en demper til overhaling til et firma. Jeg fikk beskjed om at hele stanga på dempern måtte byttes siden den som var på, var rustet. De hadde en brukt stang som de sa ville passe på demperen og fikk byttet den(dyrt nok i seg selv). Når jeg skulle sette på demperen passet den ikke pga hodet på den nye stanga var for bred. Jeg tok den tilbake til firmaet og da sa de at de måtte ta inn snøscooteren og justere på den for at det skulle passe. Det kostet meg like mye som å få overhalt demperen. Er det jeg som skal ta regninga fordi de har satt på feil stang og må justere på snøscooteren?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det var leit å høre at reparasjonen ikke gikk som den skulle. Når du tar med deg en del av scooteren for å bli reparert må du betale for det arbeidet. men om firmaet ikke gjør en god nok jobb første gang, skal ikke du betale for at de retter opp i feilen. Merk deg at dette kun gjelder hvis det er firmaet som er skyld i feilen og ikke din egen feil. Dette følger av håndverkertjenesteloven §§ 17, 21 og 24. Det er viktig at du sier i fra til firmaet om feilen de har gjort og at du krever at de retter opp i denne feilen. 


Lykke til med snøscooteren :) 

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er forskjellen på Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet?

Forbrukerrådet

Mens du kan klage på varer og tjenester til Forbrukerrådet, skal du henvende deg til Forbrukertilsynet når du skal klage på reklame og annen markedsføring som du mener er villedende eller feilaktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker