Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Er det lov å sende regninger og gebyrer til en elevbedrift?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Vi har fått en regning i Elevbedriften på skolen. Regningen er på 180 kr og har gått til inkasso. Kundekontoen er registert som bedrift. Det er et svensk bedrift. De krever masse gebyrer f.eks betalingspåmindelse på 70 kr. Inkasso utgifter også videre. har lest at det ikke er lov til å legge på gebyrer til barn for regninger som ikke blir betalt når de skal. Saken er jo også sånn at dette går på bedriften. Og bedriften er konkurs. Har også lest noe om at inkasso selvskapene kun kan ta penger og verdier fra bedriften og ikke private eiere. Kan dere hjelpe meg med å bekrefte ting her?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer