Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må du være for å kjøre El-sykkel?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei det er verdig krise jeg har bestilt El sykkel på nett og nå ble jeg verdig usikker om hvor mye er fart i den og 250w? link https://www.importpris.no/products/elektrisk-sykkel-250w-26-fra-tyske-v-motors?gclid=EAIaIQobChMIo5HxxMWh3AIVBdKyCh072wQtEAYYCSABEgJRZPD_BwE håper jeg får svar fort så mulige. Og jeg vil ikke stoppen og får bot. og hvor gammel må jeg være? Pls svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Grensen for lovlig motor på El-sykkel er 250W. Selv om om mange sykler har samme batteri, går de ikke like fort. Derfor er det vanskelig å si hvor fort din sykkel kommer til å kjøre. 


I Norge har vi en grense på 25 km/t. Som betyr at motoren slutter å hjelpe deg når du kjører 25 km/t. Hvis du sykler fortere enn dette er det fordi du selv sykler så fort og ikke på grunn av motoren på sykkelen. 

Det er ikke aldersgrense på E-sykler, så det går fint at du kjører på sykkelen. Husk alltid å bruke hjelp og å følge trafikkreglene.

Lykke til:) 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år

To stykker er ute og kjører ATV (colourbox.com)

Kan du kjøre mopedbil eller ATV (tre- eller firehjuling) når du er 16 år? Og har du lov til å kjøre vanlig moped hvis du har traktorlappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker