Hopp til hovedinnholdet

Hvar gj

Jente 16 år
 

Spørsmål

Oki lurer på en del ting i forskjellige emner så skjønner derfor hvorfor du ikke kan svare på alle Kankje:/ Jeg har helt glemt PIN-koden på bankortet, personlig kode og har greid å miste kodebrikken(finner den ikke noen stedet haha) så jeg lurer på.. hva dkal jeg gjøre? Har glemt ALT. Men det er en ting for heg kan ikke huske å ha laget en personlig kode i det hele tatt. Dette skjedde Egt for et par måneder siden men gadd ikke å gjøre noe med det men bryr meg nå siden skal begynne på VGs og det sto at man måtte ha egen konto osv.. Det andre jeg lurte på var kan man bytte vgs i 2 klasse? Og det er en annen ting til.. har bursdag snart og vil helst ikke at folk skal kommentere så jeg lurer på om hvordan kan jeg få folk til å ikke skrive på tidslinjen? At de ikke har tilgang til det hvordan får heg det? Det er en veninne av meg som har det at man ike kan skrive til hun i tidslinja men tørr ikke å spørre siden vi Idk vi er mer bekjente enn venner haha. Fra 16 år gammel jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Når det gjelder PIN-koden og kodebrikken bør du kontakte banken din og be om å få tilsendt ny kode og kodebrikke i posten.

Det er fullt mulig å bytte videregående skole i 2.klasse, ved å søke deg inn på ny skole eller linje til høsten neste år. Det er likevel viktig at du bemerker deg at det kan hende du må begynne den videregående utdanningen "på nytt", om du velger å bytte linje. Det er nemlig enkelte linjer som krever at du har tatt visse fag i 1.klasse, så om du mangler de gjeldene fagene kan du ikke gå direkte over til 2.klasse. Du må da begynne på nytt i 1.klasse med årskullet under deg. Om det kun er skole du vil bytte, men fortsette på samme linje, kan du gå direkte over til 2.klasse. Om det er mer du lurer på kan du kontakte rådgiver på skolen din. 

For at folk ikke skal vite/få notifikasjon om når du har bursdag på Facebook kan du gå inn på din egen profil og trykke på "om". Videre blar du deg ned til "grunnleggende informasjon" og klikker deg inn på "rediger". Da kommer opp fødselsdatoen din, og ved siden av kan du velge hvem som kan se bursdagen din. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen og Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Viktig å vite om Facebook og personvern

facebook.com

Personlig informasjon på Facebook kan være opplysninger som er attraktive for andre. Er du bevisst på hva du legger ut og deler på Facebook og andre steder på nettet?

Les mer

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Jente betaler med bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer

Mistet bankkortet?

Hånd som holder bankkort (colourbox.dk)

Mister du, glemmer igjen eller blir frastjålet bankkortet er det greit å vite hva du skal gjøre.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker