Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å ta hull i ørene i utland

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som ønsker å ta Helix-øredobb i øret(en øredobb høyt oppe på øret). En slik øredobb er litt dyrt å ta i Norge, men jeg skal til Rhodos i høstferien og har derfor lyst til å ta den på et piercing studio der. Men det som skremmer meg er at noen jeg vet om sin datter tok piercing i tungen på Kos i Hellas, og på grunn av det døde hun noen få timer etter at hun kom hjem fra reisen. Jeg vet ikke om hun døde fordi hun fikk infeksjon eller blodforgiftning, men jeg syntes det er skremmende å tenke på. Derfor lurer jeg? Er det dumt eller farlig hvis jeg tar den øredobben i utlandet? Hilsen skremt jente

Besvart 05.10.2018 21:37
 

Svar
Hei

Jeg kan dessverre ikke si så mye nøyaktig om det å ta hull i utlandet. Dette fordi jeg vet svært lite om det (det har norske leger lite med å gjøre).

Helt generelt vil jeg nok si at det er svært liten fare for å dø av blodforgiftning eller infeksjon etter hull i ørene. Da skal det en god del til. Og hvis man får infeksjon, så kan en som regel behandle det godt med antibiotika.

Så bør en selvsagt også vurdere hygienen der en skal ta hull. I utlandet kjenner man ikke like godt til forholdene, en snakker ikke språket og det er vanskelig å vurdere det.

Jeg tror nok ikke det er livsfarlig å ta hull i ørene i utlandet, men dette må du vurdere selv. Det tryggeste er selvsagt å spare penger og gjøre det i Norge. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker