Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rettigheter på PS4 hvis jeg fjerner klistremerkene?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt noen problemer med viften på min PS4. Det eneste som trengs å gjøres er å åpne den og rense den for støv. Det eneste problemet er at bakpå hvor skuene er for å åpne PS4'en er det to klistrelapper som dekker skruene. det står på de at hvis de fjernes brytes garantien. Jeg ønsker ikke å miste garantien min på den heller. Men det som er er at jeg leste akkurat at FTC (Federal Trade Commission) sier at bruk av disse klistremerkene ikke er lovlig og at du ikke kan miste garantien ved å fjerne disse. Men FTC virker som er bare noe som eksiterer i USA. Så det jeg lurer på er om vi har samme reglene her i Norge? Eller om FTC sine regler gjelder norge også.

Besvart 10.10.2018 09:24
 

Svar
Hei!

I Norge gjelder norske lover og regler. Hvis du kjøpte PS4 i en norsk butikk eller fra en norsk nettside, er det forbrukerkjøpsloven som gjelder.

En garanti er en avtale mellom deg og butikken som butikken velger å gi deg, og denne skal gi deg noe mer enn det du allerede har krav på etter loven.

Hvis en norsk butikk har sagt at det ikke er garanti på PS4 hvis du fjerner klistremerkene, er det dette som gjelder. Men du har fortsatt forbrukerkjøpsloven. Denne sier at du kan klage til selgeren hvis det skjer noe med varen, og du har brukt den på helt vanlig måte.

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med butikken som solgte deg PS4 og høre om det er ok at du fjerner klistremerkene for å rense maskinen. Sier de nei, bør du spørre om hvorfor :)

Håper dette var til hjelp!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker