Hopp til hovedinnholdet

Jeg har solgt en vare på Finn. Må jeg selge til denne personen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har lagt ut et produkt på Finn.no for 3000kr, og i går avtalte jeg og en kjøper at vi skulle møtes idag klokken 12.00. Jeg ble dessverre syk over natten, og sendte han melding 11.11 om at jeg ikke kunne møtes grunnet sykdom. Han sa det var greit og at vi kunne møtes i kveld hvis jeg følte meg bedre. Han spurte meg for noen minutter siden om hvordan jeg følte meg, og jeg svarte at jeg ikke var frisk og at jeg ikke kunne møte han på noen dager. Han ble veldig sur, og sa at jeg var nødt til å gi han penger for bensin på 500kr. Har han rett til dette? Jeg har ikke egen inntekt så har ikke så mye penger. Jeg vil heller ikke selge til denne personen heller, så har jeg lov til å ikke selge den til han?

Besvart 25.10.2018 16:08
 

Svar
Hei

Siden dere har inngått en avtale om at du skal selge til han, kan du ikke uten videre gå vekk fra denne avtalen. Om du ikke lenger selger til han, kan det være at han krever å få produktet. Kanskje dere kan komme til en løsning som begge er fornøyd med?


Siden dere ikke avtale helt ny tid dere skulle møtes, du skulle se om du ble frisk. Så vil han ikke kunne kreve penger for bensin. Men om dere skulle lage en ny avtale, og du ikke møter opp på denne, så kan det være at han kan kreve noe fra deg. Han må da kunne vise frem faktura, eller en kontoutskrift som viser at han har brukt ekstra penger på bensin.

Håper dette var til hjelp. Lykke til:) 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker