Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år. Hvordan er reglene når det gjelder å ta tatovering?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Har bestemt meg for å ta en liten tattoovering som beskriver fortiden min, ser at mange andre på min alder har tatt det. Hvordan er reglene?

Besvart 04.11.2018 16:57
 

Svar
 
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er ingen lovfestet aldersgrense for å kunne ta tatovering i Norge, men de fleste studioene har en selvpålagt aldersgrense på 18 år (noen steder 16 år).

Med tillatelse fra foreldrene dine er det med andre ord ingenting i veien for å ta tatovering etter konfirmasjonen din, hvis du finner noen som er villige til å gjøre det.

Det kan likevel være lurt å vente noen år. Tatoveringer er ment å være på kroppen din resten av livet. Du bør derfor tenke nøye gjennom før du velger å ta tatovering og hvilket motiv du skal ta. Hvis du senere angrer, er det veldig dyrt å fjerne tatoveringer med laser og det blir ikke nødvendigvis helt bra.

Hvis du velger å ta en tatovering, bør du i alle fall sjekke grundig at hygienen er godt ivaretatt på det studioet du ønsker å bruke.

Jeg har lagt ved en artikkel hvor du kan lese mer om det å ta tatoveringer.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker