Hopp til hovedinnholdet

Har jeg angrerett hver gang abonnementet fornyes?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, et kjapt spørsmål angående angrerett og missledende markedsføring. 2. Desember bestilte jeg online coaching fra en på internett (tips til trening). Alternativet jeg valgte het "30 dager online coaching" og det stod pris 0,- (var en gratis måned), og ikke kun online coaching. Dette syntes jeg antyder at jeg kun kjøper en måned Nå har jeg blitt trukket 498 kroner (vanlig månedspris), og lurer på et par ting. 1. Gjelder angrerett fra hver gang et abonnent fornyes (altså jeg har 14 dagers angretid hver gang jeg trekkes for penger - eller gjelder den kun fra den perioden jeg betale 0 kr? 2. Går ikke dette under misledende markedsføring? jeg kjøper 30 dagers online coaching og prisen er oppført som 0 kr, og nå må jeg plutselig betale 498kr for noe jeg ikke har fysisk kjøpt han driver eget firma, så det er ikke salg fra privatperson. Handelen skjedde over nett

Besvart 04.01.2019 15:24
 

Svar
Hei

Angreretten på abonnement gjelder kun fra den datoen du inngikk avtalen, og ikke for hver gang abonnementet fornyes. Om du sier opp avtalen for å inngå samme eller ny avtale, vil det løpe ny angrefrist på 14 dager. Men ikke så lenge du har samme abonnementsavtale som løper. Så for deg løper den kun for den første perioden. 


Det er viktig å undersøke avtalen sin nøye. I noen tilfeller lokker firmaer med gode avtaler for å få deg som kunde. Dette er stort sett helt i orden. Men om det ikke fremgår klart av avtalevilkårene at du må betale etter en viss tid, kan det være noe du kan klage til selger på.

Om du har flere spørsmål kan du kontakte Forbrukerrådet, enten på telefon 23 400 500 eller på vår nettside: www.forbrukerradet.no

Håper dette var til hjelp. 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Angrer du på noe du har kjøpt?

En tenåringsjente sitter foran en datamaskin og ser på kredittkortet hun holder foran seg. (www.colourbox.com)

Angrerett er at du har rett til å angre på kjøpet, innen 14 dager etter at du har mottatt den. Du kan ikke bruke varen før du sender den tilbake, men du kan åpne emballasjen og undersøke varen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker