Hopp til hovedinnholdet

Kjøpte bil av privatperson, reparasjon vil koste 35 000 kr. Hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg kjøpte en bil på slutten av august. For litt over en månad siden oppdaget vi en feil ved bil som koster over 35 000 kr å fikse den. Bilen er 8 år gammel og kjøpt av privat person. Hva er mine rettigheter? Er det grunn for å klage? Kan jeg heve kjøpet?

Besvart 16.01.2019 14:44
 

Svar
Hei!

Så leit at reparasjonen for feilen ble så dyr. 

Dessverre har man ikke rett til å heve kjøpet med en gang det oppstår en dyr feil etter kjøpet. Det skal veldig mye til for å kunne heve et bilkjøp når man har kjøpt fra en privatperson. 

Hvilke rettigheter du har, følger av kontrakten dere lagde og kjøpsloven. Du har en to års klagefrist når du kjøper fra en privatperson. Bilen skal ha alt utstyr og være slik dere sammen har blitt enige om. Har dere ikke noe spesiell avtale, skal den være sånn de fleste tenker at en åtte år gammel bil med den kilometerstanden skal være. 

Hør gjerne med en mekaniker eller en annen som har litt peiling på bil om hva de syns om saken din. Hvis de sier at denne feilen til 35 000 kr er unormal på en 8 år gammel bil med den kilometerstanden den hadde, bør du klage skriftlig til selger, for eksempel med SMS. Da har selger først plikt til å reparere feilen.

Lykke til! :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er forskjellen på Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet?

Forbrukerrådet

Mens du kan klage på varer og tjenester til Forbrukerrådet, skal du henvende deg til Forbrukertilsynet når du skal klage på reklame og annen markedsføring som du mener er villedende eller feilaktig.

Les mer

Dette må du vite når du skal kjøpe bil

Kjøpe bil? (ung.no)

Skal du kjøpe din første bil, men lurer på hva du må huske på? Ta det med ro! Vi har tipsene du trenger.

Hvis du setter av god tid på undersøkelser før kjøp, minsker du risikoen for problemer etter at du har kjøpt bilen. Vi forklarer deg hva du bør bruke tid på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker