Hopp til hovedinnholdet

Skal rabatt trekkes fra tollverdien?

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har bestilt et klesplagg fra internett. Den kostet 280 kr, men jeg hadde en rabattkupong som gjorde at jeg fikk 80kr avslag. Frakt kostet 120kr. Det betyr vel at jeg var innenfor 350-kronersgrensen, selv om jeg fikk rabatt? På bekreftelsesmailen jeg fikk etter kjøpet, stod det at total pris på plagget var 280kr, det stod ikke noe om rabatten. Kommer de som vurderer om jeg må betale toll til å se at det jeg betalte var innenfor 350-kronersgrensen? Eller er det det som stod i bekreftelsesmailen som gjelder? Beklager rotete spørsmål- håper det er mulig å forstå det!:) Tusen takk for svar!:')

Besvart 12.02.2019 09:20
 

Svar
Hei

 

Har du fått en rabatt på varen din skal denne trekkes fra i tollverdien (beregningsgrunnlaget).
Men her er man helt avhengig av at avsender setter på riktig pris som er betalt utenpå pakken for å unngå at sendingen blir fortollet feil.
Transportøren (f.eks. Posten) ordner alt det praktiske og fortoller pakken ut ifra informasjonen fra avsender som følger med.

NB! Når det ikke er oppgitt at du har fått rabatt, vil ikke de som fortoller pakken din kunne vite dette. De vil derfor fortolle pakken etter den verdien som står på pakken.

Når du mener det har skjedd en feil ved fortollingen og du har hentet ut pakken allerede, kan du sende oss en søknad om å rette den  her.     Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift på 25 prosent når varen kommer til Norge. Handler du klær, må du også betale toll. Beregn hvor mye du må betale før du bestiller!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker