Hopp til hovedinnholdet

Det renner vann fra taket mitt. Hva gjør jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har nylig fått fikset taket mitt, da det har vært vann som renner ned fra det. Dette gjorde jeg for ca. 1 år siden. Nå har det begynt å renne igjen, og jeg lurer derfor på om jeg kan få det rettet igjen. Jeg har betalt for dette selv, og synes det er kjipt at det begynner å renne igjen. Lurer på om det er en lovhjemmel for dette? Takk på forhånd

Besvart 12.02.2019 17:00
 

Svar
Hei!

Hvis det var et firma som kom og fikset taket ditt, er det håndverkertjenesteloven som gjelder mellom deg og håndverkeren. Du har en 5 års klagefrist på reparasjoner og andre ting som er gjort på hus, leiligheter, bygninger og lignende. 

En slik jobb skal etter loven gjøres "fagmessig" (§ 5). Det betyr at firmaet skal gjøre en like god jobb som andre håndverkere som driver med tak. 

Du bør klage skriftlig til firmaet, og forklare hva som har skjedd. Send en e-post eller SMS til håndverkeren, og be om at han kommer tilbake og retter opp i jobben. 

Her kan du lese mer om dine rettigheter.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplevd problemer når du har kjøpt noe, og trenger tips?

Mange strever med netthandel eller andre forbrukerspørsmål. Hva trenger du mer kunnskap om?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker