Hopp til hovedinnholdet

Når får jeg tilsendt bankkort og kan jeg ha bankkort i to banker?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble 18 denne måneden og fikk melding fra lånekassa at kontonummeret til foreldrene mine er ugyldig og at jeg må ha mitt eget konto for at de skal overføre pengene der. Jeg bestilte 15.mars, og det står der at de skal ta kontakt med meg innen 3 virkedager. Hvor lenge tar det til jeg får bankkortet mitt? Og kan jeg ha 2 bankkort med forskjellige kontoer fra forskjellige banker? Takk!

Besvart 22.03.2019 09:19
 

Svar
Hei

Dersom banken ikke har tatt kontakt innen den fristen de har lovet, synes jeg at du skal ta kontakt med dem. Du kan ringe eller sende en hevendelse via bankens hjemmeside der du purrer på svar.

Nytt bankkort sendes ut rekommandert. Det betyr at du får en melding om å hente en leveranse på postkontoret/post i butikk. Når du henter kortet må du legitimere deg. Dette for å være sikker på at kortet ikke utleveres til feil person. Kan det være at du har fått en melding fra posten men ikke forstått at det var kortet som var kommet?

Du kan ha bankkort i to forskjellige banker, men det kan være litt upraktisk. For det først må du kanskje betale et gebyr for hvert kort, og for det andre vil det som regel være mest praktisk at inntekten kommer inn på en bestemt konto. Du bør har kort på den kontoen som pengene kommer inn på.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Mistet bankkortet?

Hånd som holder bankkort (colourbox.dk)

Mister du, glemmer igjen eller blir frastjålet bankkortet er det greit å vite hva du skal gjøre.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker