Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått en pakke jeg ikke har bestilt, hva skal jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg lurte på en ting. Jeg har fått en faktura på mitt mail og adresse. Men navnet som står der er ikke mitt, altså noen har bestilt på min informasjon. Mitt spørsmål er da, hva skjer om man ikke henter pakken, eller "ignorer" den? Jeg vil jo ikke betale for noe jeg ikke har bestilt, men noen andre har gjort. Har til og med sendt dem mange klager, men det eneste de svarer med er "vi har bestemt å kreditere fakturaen". Har søkt litt rundt, og noen sier at pakken blir returnert til dem etter 2 uker eller noe. Noen må betale frakten, andre ikke, men er usikker. Håper på svar fra dere.

Besvart 22.05.2019 10:12
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hvordan akkurat dette med betaling av frakt fungerer hos Posten, men umiddelbart tenker jeg at du ikke skal hente ut denne pakken hvis du ikke har bestilt den da dette fremstår som svindel. Hvis du henter den ut kan du risikere å måtte betale for den, mens hvis du lar den ligge vil den sendes i retur til avsender. Det kan jo hende at noen har oppgitt feil navn ved en feiltagelse slik at denne fakturaen har blitt sendt til din adresse. Hvis du ikke har oppgitt noe kortinformasjon til avsender av denne pakken blir det vanskelig for dem å fakturere deg.

Jeg vil anbefale deg å sende en ny epost til avsender hvor du på ny forklarer at du ikke har bestilt pakken og at du derfor ikke kommer til å hente den ut. Da har du det skriftlig i tilfelle de skulle finne på å rette noe krav mot deg i ettertid eller sende purringer for manglende betaling. 

Du må også sjekke om du har blitt utsatt for et id-tyveri; at noen har fått tak i kortinformasjonen din for eksempel og misbruker navnet ditt til å bestille flere ting på ditt navn/adresse. 

Med vennlig hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Pass på koder og passord - unngå identitetstyveri

Fingeravtrykk (colourbox.com)

Hva er identitetstyveri, og hvordan kan du beskytte deg mot det? Dette kan du gjøre hvis du oppdager at noen misbruker dine personopplysninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker