Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye vaskemiddel skal man bruke?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg flyttet hjemmefra for ett år siden. Og har nå bodd alene ett år. Pappa kjøpte en vaskemaskin til meg. Men han lærte meg aldri hvordan man skulle bruke den. Så jeg bare måtte lære meg av meg selv. Så nå har jeg i ett helt år brukt en hel kopp med vaskemiddel hver gang jeg vasker tøy. Selv om jeg bare vasker noen få plagg om gangen ... Men nå har jeg lest flere steder at man bare skal ha en halv kopp. Og at hvis man tar for mye så setter det seg rester av vaskemiddel i klærne. Og kommer på huden. Og det kan fremkalle allergi. Nå er jeg livredd for om jeg har utsatt huden for unødvendig med kjemikalier:(( Tenk om huden min hadde sett annerledes ut om jeg bare hadde brukt en halv kopp?! Har lyst å legge skylden på noen for at ingen har lært meg hvor mye såpe man skal bruke. Nå er jeg sikkert blitt syk. Jeg visste jo Ingenting om att en hel kopp var for mye!! Nå er jeg redd for kroppen min er ødelagt. Og frustrert for ingen har lært meg dette . Er huden skadet nå?

Besvart 20.06.2019 11:05
 

Svar
Hei jente 19 år.

Du skriver at du er bekymret for om du kan ha brukt for mye vaskemiddel til klær i vaskemaskinen, og at du derfor er bekymret for om det kan ha skadet deg.

Det stemmer at det er lurt å bruke så lite vaskemiddel som mulig, men det er ikke farlig for huden din om du har brukt mer enn den anbefalte mengden. Vaskemiddelet blir skylt godt ut, og derfor er det ikke skadelig for deg.

Men det er lurt, både i forhold til økonomi og i forhold til miljøet, å bruke så lite som mulig.

Ta det helt med ro, huden din er ikke skadet, så dette kan du slappe helt av på. Ikke noe å bekymre seg for.

Håper du er mindre urolig nå og at dette var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker