Hopp til hovedinnholdet

Kan man få gratis resept på sovepiller andre steder enn hos legen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om d finnes en annen måte å få resept på sovepiller enn hos legen, som er gratis? Gis det ut på helsestasjonen?

Besvart 27.06.2019 11:37
 

Svar
Hei

Sovepiller må skrives ut av lege. Legen ved helsestasjonen vil kunne skrive ut sovepiller. Da er legetimen gratis, men medisinen legen skriver ut må man betale for på apoteket.  

Søvnproblemer er veldig vanlig. Sovepiller kan være aktuelt å ta som akuttbehandling av søvnvansker i en helt kortvarig periode, sjelden på mer enn to uker. Det er overhodet ikke anbefalt å bruke sovepiller over lengre tid, siden dette kan ødelegge kroppens eget søvnreguleringssystem. Dessuten kan sovepiller gi uttalt tretthet og sløvhet på dagtid.  Har du problemer med søvnen, er det mye lurere å forsøke seg på god såkalt søvnhygiene, og det kan du lese mer om her.

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Har du problemer med søvn?

Vi har tipsene for å få de timene på øyet du trenger.

Gå til vote

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker