Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg veksle inn en 500-euro-seddel til norske kroner?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg kom nett opp fra Frankrike og har med meg 500euro sedler jeg vet ikke hvor kan veksle den? Inni bankene sier de tar ikke mot 500 sedler lenger.

Besvart 15.08.2019 10:09
 

Svar
Hei

Du kan veksle inn valuta i de fleste banker og ved vekslingskontor. Dersom du googler "veksle valuta" vil du få opplysninger om aktuelle vekslingskontor, og du kan finne ut om det finnes et vekslingskontor i nærheten av der du bor.

Forskjellige banker og vekslingskontor kan ha ulike regler for hva de kan veksle - enten det gjelder type valuta eller beløp/sedler.

Så store sedler som 500-euro er ikke vanlig i bruk, og banken vurderer kanskje at en seddel på et så stort beløp kan stamme fra/har tilknytning til kriminelle forhold.

Jeg vil anbefale deg å sjekke flere banker og/eller vekslingskontor for å høre om de kan veksle din 500-euro-seddel. Dersom ingen er villig til å veksle må du eventuelt la seddelen ligge til neste besøk i et euro-land eller selge seddelen til noen som skal reise til et euro-land og trenger euro. Bankene gir opplysninger om daglig euro-kurs mot norske kroner på sine nettsider.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker